Home

aardwolf

aardwolf

© Wereld Natuur Fonds

De aardwolf is familie van de hyena. Maar hij is een stuk kleiner en heeft een totaal andere levenswijze. Aardwolven zijn schuwe, solitaire nachtdieren. Overdag houden ze zich schuil in een hol. 's Nachts zoeken zij naar insecten, maden en andere larven die ze van de grond kunnen oplikken. Ze eten vooral oogsttermieten en trekken ook met deze bovengronds levende insecten mee, zodra die zich verplaatsen.

Wetensch. naamProteles cristatus
Engelse naamaardwolf
VerspreidingZuidelijk en oostelijk Afrika
Voedseltermieten
Lengte67 cm, staart 24 cm, schouderhoogte 50 cm
Gewicht9 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF