Home

Aziatische civetkat

Aziatische civetkat

De Aziatische civetkat is nauw verwant aan de Afrikaanse civetkat. Ze zijn ongeveer even groot en de leefgewoonten verschillen ook nauwelijks. De kleur van de vacht is wel anders. Het zijn uitgesproken nachtdieren, overdag houden ze zich schuil in hun hol. Ze kunnen zeer goed klimmen en zwemmen. Hun voedsel vangen ze veelal in of rond het water.

Wetensch. naamViverra zibetha
Engelse naamAsian civet; Indian civet
VerspreidingIndia, Birma en Zuid-China.
Voedselinsecten, krabben, kikkers, vogels, eieren
Lengte1,2 m inclusief staart van 45 cm.
Gewicht7 - 11 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF