Home

witte neushoorn

witte neushoorn

De witte neushoorn is na de olifant het zwaarste landdier. Hij onderscheidt zich van de andere Afrikaanse neushoornsoort (de zwarte) door zijn brede mond (de zwarte neushoorn heeft puntige lippen).

De witte neushoorn was in zuidelijk Afrika bijna verdwenen. Door de inspanning van onder andere het Wereld Natuur Fonds heeft deze soort zich daar weer goed hersteld. Door dat succes - maar helaas vooral door de dramatische afname van de andere neushoorns - is de witte neushoorn tegenwoordig met ruim 10.000 exemplaren de meest voorkomende neushoornsoort.

Andere namenbreedlipneushoorn
Wetensch. naamCeratotherium simum
Engelse naamwhite rhinoceros (rhino); square lipped rhinoceros
VerspreidingOost- en vooral Zuidelijk Afrika
Voedselgras
Lengte3,7 - 4,2 m
Gewicht1800 - 2300 kg (max. 3600 kg)
Statusthans niet bedreigd / risico

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF