Home

Sumatraanse neushoorn

Sumatraanse neushoorn

© Wereld Natuur Fonds

Opmerkelijk aan de Sumatraanse neushoorn is zijn beharing. Het is de kleinste van de vijf soorten neushoorns en na de Javaanse de meest bedreigde. Waarschijnlijk zijn er niet meer dan 300 over, met name in de regenwouden van Sumatra.

Wetensch. naamDicerorhinus sumatrensis
Engelse naamSumatran rhinoceros
VerspreidingSumatra, Maleisië, Borneo
Voedselfruit, bladeren, takken
Lengte2 - 2,3 m
Gewicht450 - 950 kg
Statusernstig bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF