Home

Indische neushoorn

Indische neushoorn

© Wereld Natuur Fonds

De Indische neushoorn heeft maar één hoorn en een dikke, geplooide huid. Dat heeft hem zijn andere naam 'pantser-neushoorn' opgeleverd.

Ooit kwam deze soort in heel Zuid-Azië voor, maar aan het begin van de 20e eeuw was hij bijna uitgeroeid. Hoewel zijn hoorn nog steeds gewild is als ingrediënt van traditionele oosterse medicijnen, wordt de Indische neushoorn tegenwoordig effectief beschermd.

In het door het Wereld Natuur Fonds gesteunde reservaat Chitwan (zuidelijk Nepal) is hun aantal zelfs zo toegenomen, dat er van daaruit weer een aantal in een ander natuurgebied kon worden teruggebracht.

Andere namenAziatische neushoorn; pantserneushoorn
Wetensch. naamRhinoceros unicornis
Engelse naamIndian rhinoceros
VerspreidingIndia, Nepal
Voedselgras, fruit, bladeren, takken
Lengtetot 3,8 m
Gewicht1800 - 2300 kg (max. 2700)
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF