Home

Burchell-zebra

Burchell-zebra

© Wereld Natuur Fonds

De Burchell-zebra is de meest voorkomende zebra in Afrika en daarmee tegelijk de meest algemene wilde paardachtige. Ondersoorten zijn onder andere de Chapman-zebra en de Grant-zebra. Deze soort is te onderscheiden van de andere zebra's aan het feit dat de strepen in de vacht tot op de buik doorlopen. Ze leven in open vlakten, graslanden en op heuvels, meestal in groepen van 6 tot 20 dieren.

Andere namengewone zebra; dauw
Wetensch. naamEquus burchelli
Engelse naamBurchell's zebra; common zebra
VerspreidingZoeloeland, Ethosha Pan, Somalië en Soedan.
Voedselvooral gras
Lengteschouderhoogte 1,27 - 1,4 m, lengte 2,15 - 2,75 m
Gewicht175 - 385 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF