Home

dwergnijlpaard

dwergnijlpaard

© Wereld Natuur Fonds

Het dwergnijlpaard is een stuk kleiner dan het gewone nijlpaard en heeft zijn ogen meer aan de zijkant van zijn kop zitten. Dwergnijlpaarden leven  in de bossen van Westelijk Afrika en verblijven meer op het land dan hun grotere 'neven'. Dwergnijlpaarden zijn ook een stuk zeldzamer dan gewone nijlpaarden.

Wetensch. naamHexaprotodon liberiensis
Engelse naampygmy hippopotamus
VerspreidingLiberia, Sierra-Leone, Zuid-Nigeria
Voedselkorte grassen
Lengteschouderhoogte 80 cm, lengte tot 1,5 m
Gewicht160 - 275 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF