Home

dromedaris

dromedaris

© Wereld Natuur Fonds

De dromedaris is een kameel-achtige met één bult. Deze soort is in het wild uitgestorven, maar wordt nog wel algemeen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten als last- en rijdier gehouden. De dromedaris is een echt woestijndier, met vergelijkbare aanpassingen aan de hitte en periodieke watertekorten als de kameel. Dromedarissen leven ook in haremgroepen met een volwassen man, enkele vrouwen en hun kinderen. De mannen gaan elkaar soms te lijf door te duwen, te bijten en te spuwen.

Wetensch. naamCamelus dromedarius
Engelse naamArabian camel; dromedary; camel
VerspreidingNoord-Afrika, Midden-Oosten, verwilderd in Austrlië
Voedselgrassen, struiken en ook zoute of doornige planten en zelfs aas
Lengte2,2 - 3,4 m, staart 50 cm
Gewicht450 - 550 kg
Statusalgemeen; in het wild uitgestorven

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF