Home

kleine kantjil

kleine kantjil

© Wereld Natuur Fonds

De dwergherten of kantjils verschillen van de andere herten doordat ze een stuk kleiner zijn, geen gewei dragen en verlengde bovenhoektanden hebben. De kleine of Javaanse kantjil lijkt veel op de Maleise kantjil, maar is net een stukje kleiner en komt ook op Java voor.

Kantjils zijn zeer schuwe dieren die in beboste streken voorkomen. Het zijn voornamelijk solitaire nachtdieren, die zich overdag schuil houden. In traditionele Indonesische verhalen is de kleine kantjil de held, die zelfs de tijger te slim af is.

Andere namenJavaanse kantjil
Wetensch. naamTragulus javanicus
Engelse naamlesser chevrotain; lesser mouse deer
VerspreidingZuidoost-Azië
Voedselgras, bladeren, afgevallen vruchten
Lengte44 - 48 cm, staart 7 cm, schouderhoogte 25 - 30 cm
Gewicht2 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF