Home

Maleise kantjil

Maleise kantjil

© Wereld Natuur Fonds

De dwergherten of kantjils verschillen van de andere herten doordat ze een stuk kleiner zijn, geen gewei dragen en de mannetjes verlengde bovenhoektanden hebben, die als slagtanden uit hun mond steken.

De Maleise kantjil is iets groter dan de Javaanse kantjil. Hoewel deze dieren hoofdzakelijk planteneters zijn, is er in de magen van dwergherten vaak vlees gevonden. Ze eten onder andere vis en insecten. Ook in gevangenschap eten ze graag vlees.

Wetensch. naamTragulus napu
Engelse naamlarger Malayan chevrotain
VerspreidingZuidoost Azië, met uitzondering van Java
Voedselafgevallen fruit, bladeren
Lengte50 - 60 cm, staart 8 cm, schouderhoogte 35 cm
Gewicht4 - 6 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF