Home

wisent

wisent

© Wereld Natuur Fonds

De wisent is iets minder groot en iets ranker dan zijn directe verwant de Amerikaanse bizon.

De laatste in het wild levende wisent werd in 1919 gedood, maar in Oost-Polen is deze soort weer uitgezet. Hierdoor is hij nu weer te bewonderen in het Bialowieza-reservaat in Polen, waar een kudde van een paar honderd dieren leeft.

Andere namenEuropese bizon
Wetensch. naamBison bonansus
Engelse naamEuropean bison
VerspreidingEuropa; alleen nog Oost-Polen
Voedselgras, bladeren, boomschors, eikels
Lengte2,1 - 3,4 m, staart 30 - 60 cm, schouderhoogte tot 2 m
Gewicht300 - 920 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF