Home

Grantgazelle

Grantgazelle

© Wereld Natuur Fonds

Vrij grote, zwaargebouwde gazelle met lange hoorns. Ze leven vooral in de open savannen en half-woestijnen in groepen van maximaal 30 dieren.

Wetensch. naamGazella granti
Engelse naamGrant's gazelle
VerspreidingOostelijk Afrika
Voedselgrassen, kruiden
Lengte1,4 - 1,7 m, staart 25 cm, schouderhoogte 50 - 80 cm
Gewicht40 - 80 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF