Home

dorcasgazelle

dorcasgazelle

© Wereld Natuur Fonds

Een vrij kleine gazelle met een gelig roodbruine vacht en een onopvallende streep op de flank. Op de snuit heeft de dorcasgazelle een opvallende streep. Deze soort leeft in droge Sahel-savanne en halfwoestijnen, waar hij door de jacht uit grote delen verdwenen is.

Wetensch. naamGazella dorcas
Engelse naamdorcas gazelle
VerspreidingNoordelijk deel van Afrika
Voedselgras
Lengtekop - romp 80 cm, schouderhoogte 53 cm
Gewicht15 - 30 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF