Home

damagazelle

damagazelle

© Wereld Natuur Fonds

De damagazelle is een zeldzame met uitsterven bedreigde soort. Deze gazelle leeft alleen of in kleine groepjes in woestijnachtige gebieden ten zuiden van de Sahara. In de regentijd trekken ze vanuit Soedan de Sahara in. In de droge tijd gaan ze weer terug naar het zuiden. Damagazellen hebben vrij kleine S-vormige hoorns.

Wetensch. naamGazella dama
Engelse naamdama gazelle
Verspreidingvan Zuid-Marokko tot Senegal
Voedselbladeren, gras
Lengtekop-romp 1,45 - 1,7 m, staart 25 cm, schouderhoogte 90-105 cm
Gewicht40 - 85 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF