Home

bosbok

bosbok

© Wereld Natuur Fonds

De bosbok lijkt veel op een kleine sitatoenga. In tegenstelling tot veel andere antilopen leven ze niet in groepen, maar solitair, behalve in de bronsttijd. Bosbokken eten bladeren in de bossen en zijn vooral 's nachts actief.

Wetensch. naamTragelaphus scriptus
Engelse naambush buck
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara
Voedselbladeren en twijgen
Lengtekop-romp 1 - 1,5 m, schouderhoogte 70 - 75 cm
Gewicht40 - 70 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF