Home

kleine koedoe

kleine koedoe

© Wereld Natuur Fonds

De kleine koedoe is een stuk kleiner dan de grote koedoe. Maar voor een antilope is hij nog steeds vrij fors. In sommige gebieden leven de kleine koedoe en de grote koedoe naast elkaar. Koedoe's hebben lange, gedraaide hoorns, franjeharen aan hun nek en strepen op hun lijf.

Wetensch. naamTragelaphus imberbis
Engelse naamlesser kudu
VerspreidingOost-Ethiopië, Somalië, Noord- en Oost-Kenia
Voedselbladeren en gras
Lengteop-romp 1,6 - 1,8 m, schouderhoogte 1 m
Gewicht60 - 100 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF