Home

schroefhoorngeit

schroefhoorngeit

© Wereld Natuur Fonds

De schroefhoorngeit is de grootste geitensoort. Ook hun spiraalvormige hoorns zijn bijzonder groot: bij de mannetjes kunnen ze wel 1,6 m lang worden, bij de vrouwtjes worden de hoorns hooguit 25 cm. Vanwege hun indrukwekkende hoorns worden ze bejaagd en zijn ze behoorlijk zeldzaam geworden.

In de zomer leven de schroefhoorns hoog in de bergen en eten ze gras. In de winter dalen ze af naar de bossen en bestaat hun maaltijd meer uit blad.

Andere namenmarkhoor
Wetensch. naamCapra falconeri
Engelse naammarkhor
VerspreidingTurkmenistan, Pakistan, Kasjmir
Voedselgras, blad
Lengte1,4 - 1,8 m, staart 15 cm, schouderhoogte 90 cm
Gewicht32 - 110 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF