Home

wild zwijn

wild zwijn

© Wereld Natuur Fonds

Het wilde zwijn of everzwijn heeft een zeer groot verspreidingsgebied. Het komt in de regenwouden van Indonesië voor, maar ook in ons land. Everzwijnen leven voornamelijk in open bos, zijn gek op modderbaden en zijn dan ook vaak in de buurt van modderpoelen te vinden. Hun voedsel vinden ze vooral door met hun neus in de grond te wroeten. Zwijnen zijn zeer snel en kunnen goed zwemmen. Ze leven in groepen van soms wel 50 dieren.

Andere nameneverzwijn; ever
Wetensch. naamSus scrofa
Engelse naamwild boar; Eurasian wild pig
VerspreidingEuropa, Azië
Voedselalleseter
Lengte0,9 - 1,8 m, staart 30 cm
Gewichttot 200 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF