Home

penseelzwijn

penseelzwijn

© Wereld Natuur Fonds

Het penseelzwijn is opvallend roodbruin (soms zwartbruin) en heeft puntige oren die eindigen in kwastjes. Ze zijn zeer schuw en voornamelijk 's nachts actief. Penseelzwijnen leven in familiegroepen: het mannetje gaat voor zijn vrouwen en kinderen door het vuur. Ze zijn zeer snel en kunnen goed zwemmen.

Andere namenrivierzwijn
Wetensch. naamPotamochoerus porcus
Engelse naambush pig; red river hog
VerspreidingAfrika ten zuiden van de Sahara, Madagaskar
Voedselwortels, vruchten, vlees, eieren
Lengteschouderhoogte 54 - 80 cm, lengte 1,2 m
Gewicht46 - 130 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF