Home

reuzenzwijn

reuzenzwijn

© Wereld Natuur Fonds

Het reuzenzwijn of reuzenboszwijn is de grootste in het wild voorkomende zwijnensoort. Deze zwijnen leven in regenwouden of moerassige plaatsen in Afrika. Ze zijn zeldzaam en worden zelden gezien. Ze leven meestal in groepen van 4 tot 12 dieren.

Andere namenreuzenboszwijn; Meinertzhagen-boszwijn
Wetensch. naamHylochoerus meinertzhageni
Engelse naamgiant forest pig
VerspreidingWest-, Midden- en Oost-Afrika
Voedselgrassen en kruiden
Lengteschouderhoogte 85 - 100 cm. Lengte 150 cm
Gewicht130 - 270 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF