Home

halsbandpekari

halsbandpekari

© Wereld Natuur Fonds

Pekari's uit Amerika lijken op kleine zwijnen, hoewel ze officieel tot een andere familie behoren. De halsbandpekari is de kleinste pekari en heeft een duidelijke kraag van lichtere haren rond zijn hals.

Halsbandpekari's leven in gemengde groepen (zowel mannetjes als vrouwtjes) van maximaal 15 dieren. Bijzonder is dat ze als groep massaal de aanval kiezen als ze belaagd worden. Ze zijn van nature echter niet agressief. Hun natuurlijke vijanden zijn honden, prairiewolven en lynxen.

Wetensch. naamTayassu tajacu; Pecari tajacu
Engelse naamcolarred peccary; javelina
VerspreidingZuidgrens van de VS tot Argentinië
Voedselknollen, vruchten, bessen
Lengtekop-romp 70 - 100 cm, schouderhoogte 30 - 50 cm
Gewicht25 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF