Home

chaco

chaco

© Wereld Natuur Fonds

De chaco lijkt op een klein zwijn maar hoort tot de pekari's, die een eigen familie vormen. Het is de grootste van de pekari's. Ze hebben lange haren die tot 22 cm lang kunnen zijn. Net als de halsbandpekari's hebben ze een witte band om de hals alleen is deze bij de chaco iets dunner. Ze leven alleen of in groepen van 4 tot 10 dieren.

Andere namenchacoan pekari
Wetensch. naamCatagonus wagneri
Engelse naamChacoan peccary
VerspreidingParaguay, Bolivië en het zuiden van Brazilië
Voedselknollen, vruchten, bessen
Lengtekop-romp 95 - 115 cm, schouderhoogte 50 - 70 cm
Gewicht30 - 40 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF