Home

Hudson-eekhoorn

Hudson-eekhoorn

© Wereld Natuur Fonds

De Hudson-eekhoorn wordt ook wel rode eekhoorn genoemd. Een verwarrende naam, want zo heet 'onze' eekhoorn al. Deze soort is een slag kleiner dan onze rode eekhoorn en heeft veel kortere pluimen aan zijn oren.

Hoewel ze voornamelijk plantaardig voedsel eten, vangen Hudson-eekhoorns ook wel eens kleine dieren zoals jonge konijnen.

Er wordt soms op deze dieren gejaagd vanwege hun vacht. Men beschouwt deze dieren in de VS als schadelijk voor jonge aanplanten omdat ze vaak schors van jonge bomen afknagen. Eén ondersoort - de Mount Graham-eekhoorn - is ernstig bedreigd.

Andere namenrode eekhoorn; Amerikaanse rode eekhoorn
Wetensch. naamTamiasciurus hudsonicus
Engelse naamAmerican red squirrel
VerspreidingNoord-Amerika: van Alaska en Quebec tot Nieuw-Mexico
Voedselvooral zaden (van dennen) en noten
Lengte18 - 20 cm, staart 10 - 15 cm
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF