Home

Kaapse grondeekhoorn

Kaapse grondeekhoorn

© Wereld Natuur Fonds

De Kaapse grondeekhoorn leeft in groepen van 6 tot soms wel 30 dieren. Als ze boven de grond zijn, staan er altijd wel enkele dieren op de uitkijk. Als er gevaar dreigt, slaken ze een alarmkreet: een luide fluittoon. De Kaapse grondeekhoorn heeft lange klauwen om in de stenige grond te kunnen graven. Ze gebruiken hun staart soms als parasol.

Wetensch. naamXerus inauris
Engelse naamCape ground squirrel
Verspreidingzuidelijk Afrika
Voedselwortels, bollen, gras, zaden, insecten, eieren
Lengte20 - 30 cm, staart 18 - 26 cm
Gewicht600 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF