Home

Alaskagrondeekhoorn

Alaskagrondeekhoorn

© Wereld Natuur Fonds

De Alaskagrondeekhoorn komt voor in het koude Alaska. Vaak zijn ze te vinden op plaatsen waar altijd sneeuw ligt. Om daar te overleven gaat deze eekhoorn 9 maanden per jaar in winterslaap. Alleen in de zomer komt hij naar buiten. In deze tijd zijn ze wel dag en nacht actief.

Wetensch. naamCitellus parryi
Engelse naamArctic ground squirrel
VerspreidingNoord-Amerika: Alaska
Voedselbladeren, wortels, zaden, planten
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF