Home

mara

mara

© Wereld Natuur Fonds

De mara wordt wel de Patagonische haas genoemd. Hij is echter geen familie van de hazen, maar van de cavia. Wat uiterlijk betreft lijkt een mara meer op kruising tussen een haas en een hert. Hij heeft lange oren en een korte snuit als van een haas en ongewoon lange poten als een hert. De jongen van verschillende ouders verblijven in één hol. Bij toerbeurt komen ouders langs, de moeder om haar jongen te voeden terwijl het mannetje een oogje in het zeil houdt.

Andere namenPatagonische haas
Wetensch. naamDolichotis patagonum
Engelse naammara
VerspreidingArgentinië
Voedselgras, bladeren
Lengte45 - 75 cm, staart 2,5 cm
Gewicht2 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF