Home

langoorhaasrat

langoorhaasrat

© Wereld Natuur Fonds

De langoorhaasrat is een zeer zeldzaam knaagdier dat slechts op een enkel eiland bij Australië voorkomt. Ze behoren tot de Australische haasratten, die ook wel nestratten worden genoemd. Ze zijn zo groot als een kleine haas en lijken er ook een beetje op met hun lange oren en stompe snuit. Maar ze hebben een heel andere staart.

Andere namennestrat
Wetensch. naamLeporillus conditor
Engelse naamgreater stick-nest rat
VerspreidingFranklin-eiland (zuidelijk van Australië)
Voedselplantaardig
Lengte17 - 26 cm
Gewicht150 - 450 g
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF