Home

hamsterrat

hamsterrat

© Wereld Natuur Fonds

Deze zeer grote Afrikaanse ratten leven alleen in holen met meerdere ingangen en zijn voornamelijk 's nachts actief. Ze zijn niet aggressief en eten alleen plantaardig voedsel, dat ze net als hamsters in hun wangzakken naar hun hol dragen.

Wetensch. naamCricetomys gambianus
Engelse naamgiant pouched Rat
VerspreidingAfrika te zuiden van de Sahara
Voedselgranen, vruchten, noten
Lengte35 - 40 cm, staart 37 - 45 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF