Home

bosmuis

bosmuis

© Wereld Natuur Fonds

De bosmuis is grijsbuin met een witte buik, een gele keel en een oranjebruine borstvlek. Hij leeft in bossen, velden en tuinen. In de winter leven ze ook graag in huizen, maar daardoor zijn het nog geen huismuizen. Bosmuizen kunnen onderscheiden worden van echte huismuizen door hun wittere onderkant en grotere oren.

Bosmuizen kunnen lange tunnels graven maar kiezen soms ook een holle boom als woning. Ze markeren hun territorium met urine en verjagen opdringerige soortgenoten als dat moet actief.

Wetensch. naamApodemus sylvaticus
Engelse naamwood mouse
VerspreidingEuropa, Noord-Afrika, Zuidwesten en Midden-Azië
Voedselzaden, noten, vruchten, paddestoelen, insecten, slakken
Lengte8 - 11 cm, staart 7 - 11 cm
Gewicht15 - 30 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF