Home

Floridarotsrat

Floridarotsrat

© Wereld Natuur Fonds

De Floridarotsrat is veel nauwer verwant aan een hamster dan aan een bruine rat. Ze hebben een stompe snuit, kleine oogjes en vrij grote oren. Ze komen voornamelijk in de Verenigde Staten voor. Het zijn nachtdieren die bijna nooit drinken; ze halen voldoende vocht uit de planten die ze eten.

Wetensch. naamNeotoma floridana
Engelse naamEastern wood rat
VerspreidingNoord- en Zuid-Amerika
Voedselnoten, bessen, bladeren, wortels
Lengtetot 45 cm
Gewichttot 300 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF