Home

zwartstaarthaas

zwartstaarthaas

© Wereld Natuur Fonds

Slanke haas met lange poten, enorme oren en een zwarte staart. De opvallend lange oren helpen deze in woestijngebieden levende haas bij het afkoelen. Ook zijn ze handig om roofdieren eerder op te merken. De zwartstaarthaas kan snelheden halen van 56 kilometer per uur en sprongen maken van wel 7 meter.

Andere namenzwartstaartezelhaas
Wetensch. naamLepus californicus
Engelse naamblack-tailed jackrabbit
VerspreidingZuidwesten van de Verenigde Staten, Noord-Mexico
Voedselplanten, met name gras, ook cactussen
Lengte47 - 63 cm, staart 5 - 11 cm
Gewicht1,5 - 3,5 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF