Home

sneeuwhaas

sneeuwhaas

© Wereld Natuur Fonds

De sneeuwhaas - ook wel Alpensneeuwhaas genoemd - leeft in berggebieden van Europa en lijkt veel op de poolhaas van Noord-Amerika. Ook deze soort heeft 's winters een witte vacht en 's zomers een grijsbruine.

Andere namenAlpensneeuwhaas
Wetensch. naamLepus timidus
Engelse naamsnow hare, blue hare
VerspreidingEuropa: Alpen en bergen Scandinavië
Voedselgras en andere planten
Lengte48 - 61 cm, staart 4,5 - 8 cm
Gewichttot 5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF