Home

Floridakonijn

Floridakonijn

© Wereld Natuur Fonds

Het Floridakonijn is een van dertien konijnensoorten die in Amerika voorkomen. Oorspronkelijk komt deze soort vooral in het Zuidoosten van de Verenigde Staten voor, maar ze zijn inmiddels op meerder plaatsen in Noord-Amerika uitgezet en ook in Europa.

Het Floridakonijn wordt ook wel katoenstaartkonijn genoemd vanwege de pluizige staart die wel wat op een bolletje katoen lijkt. Hij heeft een voorkeur voor open bossen en struikgewas. Floridakonijnen kunnen snelheden van 30 kilometer per uur halen in een korte sprint. Ze graven zelf geen holen, maar gebruiken holen van andere dieren.

Andere namenkatoenstaartkonijn
Wetensch. naamSylvilagus floridanus
Engelse naamEastern cottontail
VerspreidingVerenigde Staten, Europa
Voedselgras, kruiden, twijgen, bast
Lengte25 - 45 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF